Temelden İleriye Türkçe Flask Dersleri
2 min read

Temelden İleriye Türkçe Flask Dersleri

Temelden İleriye Türkçe Flask Dersleri

Flask dersleri ile temelden ileriye doğru tüm temel dersleri başlık başlık işliyoruz. Rahatlıkla internet siteleri yapabileceğiniz bir Python framewrokü olan Flask ile işleyeceğimiz toplam 19 ders ile sizde bir Flask uzmanı olabilirsiniz.

Python büyüsü devam ederken web ortamında Python’u nasıl uygulayabilirim sorumun cevabını Django ve Flask ile buldum. Başlangıcı biraz daha basit ve hızlı alabilmek içinde ilk eğitim setimi Flask ile hazırlamak istedim.

Bildiğiniz üzere artık herkesin bir ucundan tuttuğu Python, birçok alanda kendini gösterip büyümeye devam etti. Web ortamı içinde bir çözümü olan Python ile web sayfalarımızı oldukça hızlı bir şekilde oluşturabiliyoruz. Üstelik bu konuda yeterince kaynak var ve bu yazı serimizde bu konuda güzel bir kaynak oluşturacak diye umut ediyorum.

Flask, kendi resmi sitesinde belirttiği üzere de Python tabanlı bir microframeworktür. Bünyesindeki Werkzeug ve Jinja 2 ile bizi webe taşıyan tüm gereksinimleri karşılıyor. Tabi tüm bunları ileride ayrıntılı işleyeceğiz ama özetle nasıl ki PHP ile rahatça bir site inşa edebiliyorsanız artık Python ile de bu siteleri internete taşıyabileceksiniz.

Bu eğitim setini aşağıda paylaşacağım sıraya göre oluşturacağım ve sırayla ilerleyeceğim. Sizler bu sayfayı bir önsöz veya index olarak kabul edebilir ve aşağıda aktif olan linklere tıklayarak ilgili derse gidebilirsiniz.

Öyleyse şimdi müfredatımızı paylaşalım:

  1. Flask Web Framework Nedir? [Bu yazı]
  2. Flaskın Kurulması ve Localhostta Çalıştırma
  3. Flask Static/Dinamik Url Yapısı
  4. Jinja Templateler ve Template’a Context Gönderme
  5. Sayfaya Kaynak Dosyaları Ekleme (CSS,JS,IMG vs)
  6. Template Inheritance ve Blocklar (Include & Extends)
  7. Templatelarda Koşul Kullanımı (If – Else)
  8. Templatelarda Döngü Kullanımı (For – While)
  9. Form Yapılarını Kullanma (POST & GET)
  10. Form ile Dosya Yükleme (Upload)
  11. Session ve Cookie Kullanımı
  12. Flask ile Mysql Konfigurasyonu
  13. Flash Mesajlarını Kullanma
  14. 404 Hata Sayfası Yönlendirmesi
  15. Mail Gönderimi Yapma
  16. Ajax Kullanımı
  17. Flask Web Sitesini Yayınlama

Gördüğünüz üzere uzun ve detaylı bir eğitim serisi olacak. Zaman içerisinde tamamladığım yazılara yukarıdan üstüne tıklayarak gidebilirsiniz. Şimdilik en kısa sürede görüşmek üzere diyorum ve takipte kalmanızı öneriyorum.

GÜNCELLEME— Temelden İleriye Türkçe Flask derslerinin sonuna geldik ve tüm dersleri tamamladık. İlerleyen zamanlarda yeni derslerle görüşmek üzere..