Wordpress Güncel Çalışan .htaccess Dosyası İndir

WordPress, webmasterlar için pratik ve güvenilir bir araç olmasının yanında sağladığı özgürlükler ile de yeri asla sarsılmayacak bir script oldu hepimiz için. Üstelik artık yeni başlayanlardan uzman seviyesindeki kullanıcılara kadar yaygın ve etkili bir şekilde kullanılıyor. Peki siz wordpress sitenizi hiç başka bir sunucuya taşıdınız mı?

Web sayfanızı bir hostingten başka bir hostinge taşımaya çalıştığınızda sayfa yapısının bozulduğunu, ana sayfadan daha ilerisine gidemediğinizi eminim ki görmüş ve telaşla sorunun kaynağını aramaya başlamışsınızdır. Tabi bu sorun herkeste olacak diye bir kaide yok ama bu hatayı alan kullanıcıların sayısı azımsanamayacak kadar çok. Sorun nedir öyleyse? Yoksa wordpress mi problem çıkarıyor?

Tabiki de hayır. Sorun dosyalarınızı web dosya yöneticisinden indirip başka bir sunucuya taşırken .htaccess dosyasını unutanlar için ortaya çıkıyor. Her ne kadar unutmak kelimesini kullansam da unutturulmak daha doğru olur. Çünkü web dosya yöneticisinde maalesef .htaccess dosyasını görüntüleyemiyorsunuz. Buda yeni sunucuya geçtiğinizde wordpress sayfa yapısının düzgün çalışmamasına neden oluyor. Çözümü nedir peki?

Öncelikle yine dosyalarınızı web dosya yöneticisinden taşımanızı tavsiye ederim. Çünkü bu FTP programlarıyla dosyalarınızı indirmekten çok daha hızlı bir yöntem. Yöntem ise tam olarak şu şekilde;

  1. public_html klasörünü Sıkıştır seçeneğiyle .zip li hale getirin.
  2. Sıkıştırdığınız .zip dosyasını indirin
  3. zip dosyasını yeni sunucuya web dosya yöneticisi ile yükleyin
  4. sıkıştırılmış dosyayı Çıkar seçeneği ile yeni public_html klasörüne çıkarın.

Böylece FTP programlarındakine oranla en az 3-4 kat daha hızlı taşıma işlemi yapacaksınızdır. Ama bu yöntem ile taşırken maalesef .htaccess dosyasını taşıyamıyorsunuz. Bu nedenle yeni sunucunuzu FTP programlarıyla açıp .htaccess dosyasını public_html klasörünün içine yükleyin. Ardından sorunsuz bir taşıma işlemini yapmış olacaksınız.

.htaccess dosyasını indirmek için ise Tıklayınız.