Python .pyc Uzantısını .py Uzantısına Çevirme

Elinizde Derlenmiş Python Dosyası, yani .pyc uzantılı bir dosya varsa bunu rahatlıkla .py uzantılı dosyaya çevirebilirsiniz. Böylece tersine mühendislik ile derlenerek bytecode haline çevrilen binary dosyalarından bile Python kodlarını elde edebilirsiniz.

pyc uzantılı Python dosyalarınızı py uzantılı dosyalara çevirmeden önce .pyc nedir, bytecode nedir gibi sorularına rahat cevap verebilmeniz yaptığınız işlemleri anlamanızda size yardımcı olacaktır. Bu nedenle ilk olarak CPython & .pyc & Bytecode Nedir? başlıklı yazımızı okumanızı, ardından bu sayfaya gelerek işlemlere devam etmenizi öneriyoruz.

Yazıyı okuayarak kavramlara hakim olduktan sonra .pyc uzantılı dosyalarınızı .py uzantılı dosyalara çevirebilmek için öncelikle uncompyle6 paketini pip ile yükleyiniz.

pip install uncompyle6

Ardından .pyc uzantılı dosyanızın bulunduğu klasörü komut satırında açın ve aşağıdaki komutu çalıştırın.

uncompyle6 dosyaadi.pyc

binary dosyasından Python komutlarına dönüştürülen dosya resimdeki gibi olacak ve komutları görebileceksiniz.

Eğer dönüştürülen komutları komut satırında değilde bir dosyaya kaydetmek istiyorsanız -o dosyaadi komut blokunu da koda eklemelisiniz.

uncompyle6 -o kodlar.txt dosyaadi.pyc

Dosyanızın bulunduğu dizine kodlar.txt isimli bir dosya oluşturuldu ve pyc den çevrilen py komutları bu dosyanın içine yazıldı. İsterseniz direkt .py uzantılı olarakta kaydederek çalıştırılmaya hazır hale getirebilirsiniz. Takıldığınız yerler olursa aşağıdan yorum bırakabilirsiniz.