Kerteriz Blog Kabuk Değiştirdi ☘

İki yıldan fazladır devam eden yayın hayatımıza yeni bir arayüz ve birçok yeni özellik ile devam ediyoruz. Peki neler yaptık, neden yaptık, neyi amaçladık sorularının cevapları hemen aşağıda 🙂

Kerteriz Blog, uzun bir süredir başta Python olmak üzere birçok alanda en güncel ve doğru bilgiyi aralıksız paylaşmaya devam ediyor. Aylık ortalama 6binden fazla görüntülemeye ve profesyonel içeriklere sahip blog serüvenimizde yazılarımızı okuyan, beğenen, yorum yapan ve paylaşan herkese teşekkürü bir borç bilirim. Şimdi gelelim yeni arayüzümüze.

Ghost platformunu ayda 5$ karşılığı kullanmaya başladığım Kerteriz Blog, firmanın aylık ücretini 29$ a yükseltmesi ile beni yeni bir arayışa itmişti. Daha önceki blog deneyimlerde BloggerWordPress gibi birçok hazır yazılım kullanmıştım fakat Ghost‘u seçme nedenim olan hız ve sadelik ilkelerinden kopmadan özgürce çalışacağım bir alan düşünürken yine dönüp dolaşıp en başa geldim. Ghost yazılımının temellerini kullanarak kendi platformumu geliştirmeye karar verdikten sonra çalışmalara hızlıca başladım. Bir önceki arayüz olan Casper temasını sade bir PHP ve tamamen HTML5/CSS3/JS karması olan bir kodlamayla baştan oluşturdum. 1.5 yıldır ise aynı temayla sade bir bloga devam ediyordum. Ta ki bugüne kadar.

Şu an gördüğünüz yeni arayüzü ve blog platformunu aynı şekilde sade bir PHP ile kodladım. Bu bana özgürce çalışma imkanı verdi ve daha önceki dönüşleri de göz önünde bulundurarak birçok yeni özellik ekledim. Peki yeni blogda neler var? Hemen görelim;

  • Kategori sistemi: Ana sayfada son yazıların yanında birçok kategorinin de son 5 yazısını bulabilir, ilgili kategori sayfalarına hızlıca gidebilirsiniz.
  • Arama işlevi: En büyük eksiğimiz buydu. Artık blogda istediğiniz yazıyı hızlıca arayabilir ve yazı sayfasına gidebilirsiniz.
  • Üyelik: Artık bloga kayıt olabilir ve hesabınızla oturum açarak ilginizi çeken yazıları favorilerinize ekleyebilirsiniz. Üyelere özel daha çok fonksiyonu ise yakın zamanda getireceğim.
  • Yazarlık Sistemi: Kendi yazılarını özgürce ve ücretsiz bir şekilde yayınlamak isteyenler için yazar alımlarını da başlattım. Dilediğiniz kategoride limitsizce yazabileceğiniz yazarlık başvurusunu menüde bulabilirsiniz.
  • Mail Takibi: Sıfırdan bir mail takip listesi oluşturdum. Sizlerde üye olarak bu mail listesine dahil olabilir ve en yeni yazılardan ilk olarak haberdar olabilirsiniz.
  • Sidebar: Popüler yazılar gibi ilginizi çekecek birçok hızlı bağlantıyı size ulaştırabilmem için yazı sayfalarında artık yeni bir sidebar bölümümüz var 🙂
  • Renk: Bloga biraz renk getirdim. Daha sıcak bir blog deneyimi için sarı-turuncu arası bir renk şarttı.
  • İlgili Yazılar: Okuduğunuz yazı bittiğinde ilginizi çekebilecek yeni yazıları daha tutarlı bir şekilde size sunuyorum.

Bu özelliklere ek olarak zamanla daha birçok fonksiyonu aktif etmeyi düşünüyorum. Tabi eklememi istediğiniz özellikler varsa yorum kutusundan belirtebilirsiniz. Tekrardan güzel bir başlangıçla sizleri Kerteriz Blog ile başbaşa bırakıyorum. İyi bloglar dilerim.